ویروس کووید 19 یا همان کرونا تاثیرات مختلفی را بر بازار محصولات مختلف خوراکی گذاشته و خواهد گذاشت. این ویروس مزایا و مضراتی را بر بازار تجارت موسیر و پیاز، با توجه به تاثیری که بر روند درمانی افراد درگیر با این ویروس دارد، گذاشته است. استفاده از استراتژیهای کلیدی میتواند باعث شود تا تولیدکنندگان موسیر بتوانند از مزایای آن استفاده کرده و بر مشکلات احتمالی ایجاد شده غلبه کنند.
تحلیلگران در مطالعات مختلف موارد تاثیرگذار روی بازار تجارت موسیر را بررسی کرده و طول این دوره به خصوص را پیش بینی کردهاند.
روندهای فعلی، محرکهای بازار، همکاریهای استراتژیک، تهدیدها و فرصتها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته تا درک روشنی از چشم انداز بازار پیاز و موسیر ارائه شود.
طبق این بررسیها این بازار احتمالا تا 10 سال آینده در شرایط کنونی، یعنی تقاضای بالا توسط مصرف کنندگان خواهد بود.
گزارشهای ارائه شده که بر اساس منابع قابل اطمینان به دست آمده حاکی از آن است که بازار تجارت موسیر و پیاز تا درصد نا مشخصی رشد خواهد کرد و این به دلایل مختلفی از جمله افزایش میزان سرمایه گذاری و استفاده از تکنولوژی و امکانات جدید در این حوزه اتفاق میافتد.
در هنگام بررسی تاثیرهای کرونا ویروس بر بازار تجارت موسیر و پیاز باید به مواردی همچون موارد زیر توجه ویژه داشت:
– عوامل مختلف خرد و کلان که انتظار میرود روی بازار تجارت موسیر تاثیرگذار باشد، چیست؟
– آخرین تحولات و تمایلات استراتژیک در بازار موسیر کدام است؟
– روندها و فرصتهای کلیدی که میتوان از آنها در بازار کنونی موسیر و پیاز استفاده کرد چیست؟
– تولیدکنندگان و عرضه کنندگان این محصولات چگونه باید خود را با تغییرات ایجاد شده در این بازار همگام سازند؟
مطالعه نحوه برخورد شرکتهای تولیدی موسیر در این بازار میتواند به تحلیل بهتر و روند پیش رو کمک شایانی کند. این روند در بازار جهانی موسیر از سال 2017 آغاز شده است و شرکتهای پیش رو در این زمینه فعالیتهای خود را گسترش دادهاند.
با توجه به تجزیه و تحلیل SWOT توسط رهبران این بازار در جهان و سیاستهای به کار گرفته شده و برنامه ریزی شده از جمله گسترش تسهیلات، افزایش استفاده از دانش و تکنولوژی به روز برای داتشن محصول با کیفیت تر و بیشتر، باعث ایجاد سودآوری فراوانی برای فعالان موجود در بازار تجارت موسیر خواهد شد.
نکات اساسی در تحلیل بازار موسیر که میتواند به مخاطبین کمک کند:
– تجزیه و تحلیل جامع از بخشهای مختلف بازار تجارت موسیر و زیر مجموعههای آن
– ارزیابی عمیق از منظر رقابتی در بازار پیاز و موسیر
– اطلاعات مربوط به بنگاههای اقتصادی، پیشرفتهای فناوری و موارد دیگر
– دامنه رشد بازار در بازارهای مختلف منطقهای
– بینشهای کلیدی مربوط به تأثیر سیاستهای دولت در بازار تجارت موسیر در سراسر جهان
از آنجا که طبق تحقیقات محصولاتی مانند سیر، موسیر و پیاز در روند درمانی و پیشگیری از این بیماری تاثیرگذار بوده، شیوع کرونا ویروس را هم میتوان به عنوان یک تهدید و هم به عنوان یک فرصت برای بازار موسیر در نظر گرفت.
یکی از عوامل تهدیدآمیز در این شرایط برای بازار موسیر را میتوان کاهش قدرت خرید مردم با توجه به بیکاری بخشهایی از جامعه در نظر گرفت؛ اما در مقابل این اتفاق باید گفت که مهمترین بخش زندگی هر فرد سلامتی است و احتمالا افراد خواهان محصولاتی هستند که سلامتی آنها را تامین کند.
عامل تهدیدآمیز دیگر شرایط حمل و نقل محصولات است که ممکن است با مشکل مواجه شود. مسئله دیگر کاهش میزان تولید در صورت طولانی شدن قرنطینه و ایجاد محدودیتهای مختلف است.
در صورتی که تولید کنندگان و عرضهکنندگان بتوانند بر این مسائل و سایر مسائلی که ممکن است بر روند بازار موسیر تاثیرگذار باشد تسلط پیدا کنند، شرایط برای این بازار به خوبی پیش خواهد رفت.
شاید برخی از افراد از موسیر و امثال آن در برنامه غذایی روزانه خود استفاده نمیکردند.
حال این مسئله میتواند به دلیل عدم علاقه، عدم آگاهی از خواص و… باشد؛ اما اکنون با توجه به اطلاع رسانیهای ایجاد شده در مورد خواص این محصولات و استفاده از آن توسط اقشار مختلف جامعه، بیرون راندن موسیر از سبد غذایی مردم کار مشکلی است و همین موضوع باعث میشود تا بازار موسیر طی سالهای آینده در روند صعودی باقی بماند.
واضح است که شرایط مختلف ممکن است روی قیمت کالاهای مختلف تاثیرگذار باشد.
مخصوصا ویروس کرونا که با تعطیلی بسیاری از کارخانهها، تولیدیها و… باعث کاهش میزان محصولات موجود در بازار و به طبع آن افزایش قیمت شد.
افزایش میزان تولید موسیر، سیر و پیاز میتواند حبابهای قیمتی ایجاد شده در شرایط قرنطینه را از بین ببرد. همچنین دستگاههای دولتی باید با توجه به شرایط ایجاد شده نقش نظارتی و حمایتی خود را گستردهتر انجام دهند.
این دستگاهها باید تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تولیدکنندگان و عرضه کنندگان محصولات قرار دهند و علاوه بر این بر روند بازار نظارت داشته ببه براشند تا از افزایش قیمت بیهوده در آن جلوگیری شود.
منبع: