موسیر با نام علمی Allium ascalonicum، گیاهی از خانواده آلیوم است و رابطه نزدیکی با پیاز و سیر دارد. موسیرها خواص بسیاری دارند و معمولا به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار میگیرند. موسیر خشک ماندگاری بیشتری نسبت به موسیر تازه دارد.
دو نوع موسیر وجود دارد، موسیر خاکستری و صورتی یا موسیر ژرسی (Jersey). اولی دارای یک پیاز بلند است که با پوست ضخیم خاکستری پوشیده شده است و گوشت سفید/بنفش دارد. نوع دوم به انواع مختلفی تقسیم میشود که همگی دارای رنگ مسی با پیازهای زرد یا بنفش و طعم تند هستند.
به طور کلی انواع مختلف موسیر به سه شکل موسیر تازه، پودر موسیر و موسیر خشک استفاده میشوند.
پودر موسیر در واقع همان موسیر خشک شده است که به صورت ادویه در انواع غذاها استفاده میشود. پودر موسیر و موسیر خشک نسبت به موسیر تازه بیشتر مورد استفاده است، زیرا میتوان از آن تا ماهها و حتی سالها استفاده کرد.
به دلیل وجود آنتیاکسیدانهای زیاد در موسیر، دارای مزایای بسیاری هستند. آنها رشد سلولهای سرطانی را کند میکنند و سلامت قلب و دیابت را بهبود میبخشند. موسیر همچنین سلامت مغز را تقویت میکند و خاصیت ضد ویروسی اش، مانع از ابتلا به عفونتها میشود. اثرات آنتی اکسیدانی موسیر میتواند برای مو و پوست شما مفید باشد. از دیگر خواص موسیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
علاوه بر اینکه موسیر خشک تمامی خواص موسیر تازه را دارد، میتوان از آن برای مدت طولانیتری استفاده کرد. نگهداری موسیر تازه برای مدت زیاد در فریزر یخچال کار درستی نیست زیرا کم کم طعم و عطر خود را از دست میدهد. بهترین روش برای حفظ عطر و طعم و نگهداری طولانی مدت این گیاه، اقدام به خشک کردن آن است. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
از آنجا که طعم و تندی گونههای مختلف موسیر با هم متفاوت است، باید در عمل خیساندن دقت کنید تا عطر آنها به طور کامل از بین نرود. خشک کردن موسیر به روش سنتی زمان بر است و ممکن است، موجب نفوذ آلودگی به موسیر شود.
بهترین روش برای خشک کردن موسیر، روش صنعتی است که طی آن از دستگاههای مخصوص خشک کردن استفاده میکنند. دستگاههای خشک کن موسیر دارای سینیهای مخصوص با منافذ ریز هستند. این دستگاهها در مدت زمان کوتاه عمل خشک کردن را انجام میدهند و محصول باکیفیتی را ارائه میدهند. لازم به ذکر است که دستگاههای مخصوصی نیز برای پودر کردن موسیر وجود دارد.
از موسیر خشک میتوان در انواع غذاها، ترشی ها، بورانیها و ماستها استفاده کرد.
از مهمترین کشورهای عمده مصرف کننده موسیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از مهمترین شهرهای تولید کننده موسیر در ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از مهمترین کشورهای تولید کننده موسیر غیر از ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
صادرات موسیر خشک فرصت بسیار مناسبی را برای تاجران ایرانی فراهم آورده است تا از این طریق بتوانند به سود قابل توجهی دست یابند. گونههای مختلف موسیر خشک مشتریان خاص خود را دارند و صادر میشوند. گیاهینه موسیر خشک را در بستههای یک تا ۲۵ کیلویی در اختیار خریداران قرار میدهد.
گیاهینه به عنوان مرکز خرید و فروش عمده گیاهان دارویی، موسیر خشک را به بهترین قیمت در بازار به صادرکنندههای عزیز ارائه میکند و آنها میتوانند به منظور خرید و فروش موسیر خشک با مشاوران گیاهینه در تماس باشند و در کمترین زمان ممکن خرید خود را انجام دهند و سفارشهای خود را از طریق باربری یا پست، درب منزل یا درب محل کار تحویل بگیرند. لازم به ذکر است گیاهینه در امر صادرات موسیر خشک و در مراحل مختلف کار مانند بستهبندی و گمرک، کمک شایانی به صادرکنندگان میکند.
منابع:
https://www.stylecraze.com/articles/benefits-of-shallots-for-skin-hair-and-health/